Mac and Cheese

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki

  • 200g makaronu typu kolanka
  • 500ml mleka 3,2%
  • 300g pomarańczowego cheddara
  • 0,5 łyżeczki soli

Przygotowanie

Krok 1

Mleko wlewamy do naczynia z głębokim dnem. Gotujemy, co jakiś czas mieszając.



Krok 2

Następnie dorzucamy makaron, dodajemy szczyptę soli i gotujemy go do odparowania mleka – musi go zostać jedynie tyle, żeby stworzył z cheddarem aksamitną konsystencję (cały czas mieszamy kolanka, żeby nie porobiły się kożuchy z mleka).



Krok 3

Przed dodaniem serów zdejmujemy naczynie z ognia. Starty ser dodajemy do makaronu na końcu. Dobrze mieszamy, aby ser całkowicie się rozpuścił.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.