Makaron Italia

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

składniki

  • 2 łyżki pestek dyni
  • 2 łyżki masła Łaciate
  • 25 dag miąższu dyni
  • 10 dag gęstego jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka nasion anyżu
  • sól, pieprz
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • kilka listków sałaty radicchio
  • 25 dag makaronu tagliatelle
  • 1-2 łyżki parmezanu

Przygotowanie

Krok 1

Na suchej patelni prażymy pestki dyni. Zdejmujemy z patelni, na której rozgrzewamy masło.



Krok 2

Wrzucamy pokrojoną w cienkie paseczki dynię. Wlewamy połowę jogurtu, dodajemy anyż, sól, pieprz i dusimy ok. 5 minut. Wlewamy drugą połowę jogurtu i sok z cytryny, dodajemy kawałki radicchio. Mieszamy, doprawiamy, zdejmujemy z ognia.



Krok 3

Łączymy z ugotowanym al dente makaronem. Na talerzach posypujemy pestkami dyni i parmezanem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.