Makaron linguine z warzywami

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki

  • 250 g sera śmietanowego mascarpone Mlekpol
  • 200 g sera żółtego Gouda Mlekpol
  • 1/2 łyżeczki suszonych pomidorów z czosnkiem i bazylią
  • szczypta soli różowej himalajskiej
  • cała gałka muszkatołowa
  • 20 g masła klarowanego Łaciatego do smażenia
  • 2 części białe pora
  • 1 cukinia
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie

Krok 1

Makaron gotujemy w garnku w wodzie dodając różową sól himalajską, zgodnie z instrukcją na opakowaniu.



Krok 2

Por kroimy w piórka. Cukinię kroimy wzdłuż, na cienkie plastry.



Krok 3

Masło klarowane podgrzewamy na patelni. Dodajemy por, przyprawiamy suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią. Dodajemy cukinię.



Krok 4

Dodajemy ser mascarpone. Całość mieszamy.



Krok 5

Dodajemy świeżo startą gałkę muszkatołową, a następnie dodajemy makaron prosto z garnka.



Krok 6 

Ser żółty siekamy na drobne kosteczki i dodajemy do makaronu. Mieszamy.

Makaron podajemy ze świeżą bazylią.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.