Makaron tagiatelle z ricottą i bazylią to fantastyczna propozycja na szybki, tani ale przede wszystkim pyszny obiad kuchni włoskiej.
Danie: Kolacja
Osób: 4
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten
Wegetariańskie
Fit
Do wrzącej, delikatnie posolonej wody wrzucamy makaron i gotujemy al. dente. Następnie makaron odcedzamy i wrzucamy do średniej wielkości garnka.
W kolejnym kroku, po dokładnym umyciu liści bazylii siekamy je na drobne kawałki. Dodajemy pokrojony w drobną kostkę czosnek, wlewamy sok z cytryny i całość dokładnie mieszamy.
Przygotowaną mieszankę łączymy z naszym makaronem i dodajemy ser oraz pesto. Delikatnie podgrzewamy do momentu, gdy pesto zacznie pokrywać makaron, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Danie możemy udekorować kilkoma świeżymi liśćmi bazylii oraz parmezanem.
Dodaj komentarz