Makaron z serami

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • 20-25 dag grubego makaronu
  • 120 g fety
  • 100 g naturalnego serka Łaciaty
  • 1 serek topiony
  • 100 g sera z niebieską pleśnią
  • 100 g brie
  • 3 łyż- ki masła Łaciate
  • 3-4 łyżki mleka Łaciate
  • 20 dag szynki
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 awokado
  • mieszanka sałat (rukola, fryza, radicchio)
  •  
  • Sos winegret:
  • oliwa
  • ocet balsamiczny
  • sól, pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Gotujemy makaron. Z serka naturalnego i połowy pozostałych serów (bez brie) robimy sos, rozpuszczając je w rondelku z masłem i mlekiem. Szynkę kroimy w paski, posypujemy ziołami, obsmażamy na oliwie.



Krok 2

Makaron polewamy na talerzu sosem serowym. Na wierzchu kładziemy kolejno: szynkę, pokrojone awokado, pozostałe kawałki serów i sałaty. Mieszamy składniki sosu i polewamy nim danie.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.