Makaron z tuńczykiem

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki

  • 2 puszki tuńczyka
  • 100 g makaronu
  • 3 łyżki kaparów
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich
  • 1 łyżeczka ostrej papryki
  • Sól do smaku
  • Pieprz do smaku
  • Opcjonalnie 2 garści mozzarelli tartej Mlekpol

Przygotowanie

Krok 1

Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.



Krok 2

Odcedź makaron, a następnie umieść go z powrotem w garnku. Dodaj tuńczyka, oliwę z oliwek, przyprawy oraz kapary. Wszystko razem wymieszaj. Możesz posypać mozzarellą. Podawaj na talerzach, udekorowane listkiem bazylii.



Wyślij przepis

Zobacz także

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.