Makaron z tuńczykiem i jarmużem

Autor:

Ania321

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Ze śmietanką

Danie:

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Ze śmietanką


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 200 g makaronu
  • 100 g jarmużu
  • 1 duża cebula
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 3 łyżki śmietanki Łaciata 18%
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • Papryka ostra mielona
  • Sól
  • Pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Nastawić wodę na makaron, posolić. Gdy się zagotuje, wrzucić makaron i ugotować go al dente, odcedzić.



Krok 2

Jarmuż dokładnie umyć i osuszyć, oderwać twarde łodygi.



Krok 3

Cebulę pokroić w kostkę. Wrzucić cebulę na rozgrzaną oliwę i smażyć, aż się lekko zeszkli.



Krok 4

Dodać jarmuż i dusić przez kilka minut, aż liście zmiękną.



Krok 5

Dodać śmietanę, wymieszać.



Krok 6

Dodać tuńczyka razem z zalewą.



Krok 7

Przyprawić danie do smaku papryką ostrą, dużą ilością świeżo zmielonego pieprzu i odrobiną soli.



Krok 8

Dodać ugotowany makaron, wymieszać i smażyć razem jeszcze 1-2 minuty.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.