Marchewki i cukinię umyj w zimnej wodzie, osusz. Marchewkę obierz ze skórki, cukinię zostaw ze skórką.
Za pomocą obieraczki lub specjalnej tarki zetrzyj warzywa na długie nitki, tworząc z nich makaron lub pokrój w długie i cienkie paski przypominające wstążki tagliatelle.
Na patelni rozgrzej masło, dodaj drobno posiekany czosnek i podsmaż przez minutę na małym ogniu. Następnie dodaj makaron z marchewki i cukinii, zamieszaj, przykryj pokrywką i duś przez 5 - 7 minut.
W miseczce wymieszaj dip, garam masalę oraz ok 0,5 łyżeczki soli i szczyptę mielonego pieprzu, dodaj łyżkę soku powstałego z duszenia warzyw, wymieszaj. Następnie dodaj całą zawartość miseczki na patelnię i wymieszaj. Przełóż makaron na talerze i przed podaniem posyp orzeszkami pini. Smacznego!
Dodaj komentarz