Makaron ze szparagami i szynką

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Przygotowanie

Krok 1

Szparagi opłukać i odłamać zdrewniałe dolne części łodyg. Odciąć główki i odłożyć je na bok, resztę łodygi pokroić ukośnie na około półcentymetrowe plasterki.



Krok 2

Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie, na półtorej minuty przed końcem gotowania dodać szparagi (główki i plasterki). Odcedzić zachowując 1/3 szklanki wody z makaron.
Żółtka wymieszać ze śmietanką.



Krok 3

Szynkę pokroić na kawałki i chwilę podsmażyć na większej patelni. Dodać makaron ze szparagami i wodę z makaronu, wymieszać i odstawić z ognia. Dodać żółtka ze śmietanką i wszystko wymieszać. Podawać z tartym serem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.