Składniki

  • 1 opakowanie makaronu
  • 3 czerwone papryki
  • 1 cebula
  • oliwa z oliwek
  • kilka listków bazylii

Przygotowanie

Krok 1

Do garnka z wrzątkiem i solą wrzucamy makaron i gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Po tym czasie odcedzamy go na sicie i czekamy, aż ostygnie żeby móc dodać go do sałatki.



Krok 2

Pozbywamy się ogonków papryk, przekrawamy je na pół i wykrawamy środek z białą błonką. Kroimy je na części. Cebulę bardzo drobno siekamy.



Krok 3

Kiedy makaron lekko przestygł, dodajemy do niego paprykę, cebulkę, listki bazylii, a całość polewamy oliwą z oliwek.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.