Makaronowa sałatka z tuńczykiem

Sałatka makaronowa to szybkie danie. Można dodać ulubione warzywa, rybę lub sos. Przedstawiamy przepis, który na pewno przypadnie Wam do gustu.

Danie: Kolacja, Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten

Danie: Kolacja, Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • ½ paczki makaronu
  • 1 tuńczyk w puszce
  • 3 pomidory
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 słoik zielonych oliwek
  • 1 czerwona cebula
  • 1 świeży ogórek
  • świeży koperek

Przygotowanie

Krok 1

Wstawiamy makaron do garnka, kiedy będzie gotowy odcedzamy go i czekamy, aż wystygnie.



Krok 2

Na sicie do warzyw odcedzamy kukurydzę, rozdrabniamy tuńczyka i kroimy oliwki ze słoiczka. Teraz kroimy cebulę i ogórka, pomidory i siekamy koperek.



Krok 3

Kiedy makaron ostygnie mieszamy z nim pozostałe składniki, a wierzch posypujemy koperkiem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.