Maliny z biszkoptami i kruszonką

Autor:

Śnieżynka

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1/2 szkl. mąki pszennej
  • 1 małe żółtko
  • 5 dag masła Łaciate
  • 5 dag cukru
  • 2 łyżki płatków owsianych
  • 2 łyżki orzechów nerkowca
  • 1/4 łyżeczki aromatu migdałowego
  • 4 biszkopty okrągłe
  • 2/3 szkl. malin

Przygotowanie

Krok 1

Do miski przesiać mąkę, dodać cukier, masło, płatki owsiane, aromat migdałowy, żółtko i posiekane orzechy nerkowca. Palcami rozcierać do momentu powstania kruszonki.



Krok 2

3 kokilki posmarować masłem, włożyć połamane biszkopty. Wsypać umyte i osuszone maliny, posypać kruszonką. Włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 25 minut.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.