MARYNATA TERIYAKI

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Średnie

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Średnie


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

składniki

  • 1/2 szklanki sosu teriyaki*
  • sok z 1/2 limonki
  • 3 łyżki syropu klonowego (lub 2 łyżki miodu lub 4 łyżeczki cukru trzcinowego)
  • 1 starty ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka startego imbiru
  • 1 łyżeczka drobno posiekanej chili

Przygotowanie

Krok 1

W większej misce wymieszać składniki marynaty: sos tariyaki, sok z limonki, syrop klonowy (lub miód lub cukier), czosnek, imbir i chilli



Krok 2

Odstawić do lodówki na ok. godzinę. W powstałej marynacie umieścić mięso lub rybę, którą chcemy marynować. Odczekać ok. godziny, smażyć męso/rybę.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.