Masa orzechowa

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

składniki

  • 160 g masła
  • 1 szklanka cukru pudru
  • 350 g masła orzechowego (solonego)
  • 250 ml śmietanki 30% (zimnej)

Przygotowanie

Krok 1

Masło utrzeć z cukrem pudrem na jasną i puszystą masę. Następnie stopniowo po łyżce dodawać masło orzechowe cały czas ubijając.



Krok 2

Na koniec nalezy wlać śmietankę kremówkę i ubijać jeszcze przez ok. 2 minuty, aż do momentu uzyskania puszystego i gęstego kremu.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.