Pyszne wegetariańskie danie inspirowane kuchnią meksykańską. Możesz je w bardzo prosty sposób przygotować np. na kolację. Sprawdzi się także jako przekąska na imprezę.
Danie: Kolacja, Sałatki
Osób: 3
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Wegetariańskie
Do gotującej się, lekko posolonej wody wrzucamy ziarna Quinna i gotujemy przez około 15 minut, po czym odcedzamy i zostawiamy do ostygnięcia.
W międzyczasie przygotujemy resztę sałatki. Na drobną kostkę kroimy naszą cebulę, pomidory oraz papryczkę. Wszystkie składniki łączymy ze sobą mieszając w niewielkiej misce. Dodajemy fasolę, kukurydzę, sok z limonki i oliwę z oliwek.
Kiedy ziarna Quinoa ostygną dodajemy je do naszej sałatki i całość dokładnie mieszamy do momentu, gdy wszystkie składniki ładnie się połączą. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy w temperaturze pokojowej.
Dodaj komentarz