Miętowa świeżość

Danie: Deser

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Średnie

Ze śmietanką

Danie: Deser

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Średnie

Ze śmietanką


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Ciasto

  • Biszkopt. 5 jajek
  • 3/4 szklanki cukru
  • 1,5 szkl. mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżeczki kakao.
  • 5 łyżek wody.
  • Krakersy dodatkowo

Krem

  • 2 duże budynie waniliowe
  • 1 litr mleka Łaciate
  • 25 dag masła Łaciate
  • 3 łyżki cukru
  • 15 dag landrynek miętowych

Masa

  • 1 litr śmietany 30% Łaciata
  • 4 smietanfix
  • 4 łyżki cukru pudru
  • Zielony barwnik spożywczy

Przygotowanie

Biszkopt

Ubić białka na sztywno dodać cukier do całkowitego Rozpuszczeni, powoli dodawać żółtka następnie mąkę proszek kakao i wodę. Piec 30 min w temp 180 stopniach C.



Budyń

Rozpuścić landrynki w szklance gorącej wody gdy ostygnie rozpuścić w tym budyń. Mleko zagotować dodać rozmieszany budyń w landrynkach. Odstawić do ostygnięcia. Gdy budyń ostygnie ubic kasie z 3 łyżkami cukru pudru do bialosc i powoli dodawać budyn.



Śmietana

Śmietanę ubić z cukrem i śmietana fiksem dodać barwnik.



Wykończenie

Biszkopt Przekroic na pol(Można nasaczyć np cappuccino) położyć większą część kremu, Przykryć biszkoptem, wyłożyć pozostała część kremu położyć krakersy przykryć masą snietanową. Odstawić do lodówki co najmniej na 2 godz.



Wyślij przepis

Zobacz także

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.