Mini pizze z cukinii

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 gruba cukinia
  • 100 g salami
  • 10 małych pieczarek
  • 150 g pomidorków koktajlowych
  • 250 g mozzarelli Mlekpol
  • bazylia
  • oregano
  • oliwa

Przygotowanie

Krok 1

Cukinię umyj i pokrój na mniej więcej 1,5 – 2 cm plastry. Pieczarki pokrój i podsmaż na rumiano na łyżce oliwy.



Krok 2

Oliwę wymieszaj z czosnkiem. Tak przygotowaną marynatą posmaruj cukinię. Zgrilluj ją krótko z obu stron.



Krok 3

Pokrój w plastry salami, mozarellę, pomidory koktajlowe oraz bazylię i oregano.



Krok 4

Na ugrillowane plastry cukinii nakładaj kawałki pokrojonego salami, mozzarelllę, pieczarki i pomidorki. Ozdób bazylią i oregano.



Krok 5

Połóż cukinię jeszcze raz na grillu i piecz, aż do rozpuszczenia się sera. Na koniec polej ketchupem lub innym ulubionym sosem.

Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.