Mix sałat z pomidorkami i serem

Autor:

Śnieżynka

Danie: Kolacja

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Wegetariańskie

Danie: Kolacja

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Wegetariańskie


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 10 dag sałaty mieszanej( rukola, roszponka, sałata lodowa)
  • 10 dag pomidorków koktajlowych
  • ½ czerwonej cebuli
  • ½ szkl. kukurydzy konserwowej
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka posiekanej bazylii
  • 1 ząbek czosnku
  • 5 dag przekąski serowej mozzarella
  • Sól
  • Pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Umytą sałatę osuszyć i porwać na mniejsze kawałki.



Krok 2

Pomidorki koktajlowe pokroić na pół.



Krok 3

Kukurydzę osączyć zalewy, cebulę pokroić w piórka.



Krok 4

Ser mozzarella ( przekąska serowa) pokroić w 1 lub 2 cm krążki.



Krok 5

Do miski wlać oliwę, dodać posiekaną bazylię, zmiażdżony czosnek, sok z cytryny, cebulę, odrobinę soli i pieprzu, wymieszać, odłożyć na 15 minut.



Krok 6

Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski, polać przygotowanym sosem, delikatnie wymieszać. Podawać od razu po przygotowaniu.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.