Mleko migdałowe

Osób: 1

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 1

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

składniki

  • 2 szklanki surowych nieobranych migdałów

Przygotowanie

Krok 1

Migdały moczyć w dużej ilości zimnej wody przez noc lub ok. 12 godzin.



Krok 2

Namoczone migdały odcedzić, umieścić w wysokim pojemniku, dodać zimną wodę w ilości 4 szklanek i dokładnie zblendować. Przecedzić przez sitko wyłożone gazą, zawinąć gazę i dokładnie odcisnąć.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.