Mleko ryżowe

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

składniki

  • 1 szklanka białego ryżu
  • 1 litr wody mineralnej niegazowanej
  • sitko oraz gaza metrowa niejałowa

Przygotowanie

Krok 1

Ryż wsypać do miski, dodać 2 szklanki wody i zostawić na noc. Dodać 2 kolejne szklanki wody i dokładnie zblendować w wysokim pojemniku. Przelać przez sitko wyłożone czterokrotnie złożoną gazą bezpośredni do czystej miski.



Krok 2

Gazę zebrać i wycisnąć resztę mleka. Resztki suchego ryżu z gazy można wyrzucić. Mleko zlać do butelki i schować do lodówki. Przed użyciem wstrząsnąć.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.