mrożony jogurt

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

składniki

  • jogurt roślinny na bazie mleka kokosowego – 640 g
  • syrop z agawy – ¼ szklanki
  • sok wyciśnięty z ½ limonki
  • skórka starta z ½ limonki
  • truskawki – 1 garść
  • borówki – 1 garść
  • maliny – 1 garść
  • nasiona chia – 2 łyżeczki
  • orzechy pekan – 1 garść

Przygotowanie

Krok 1

Jogurt łączymy w misce z malinami, borówkami i pokrojonymi w kostkę truskawkami. Dodajemy nasiona chia, sok i skórkę z limonki. Słodzimy syropem z agawy. Mieszamy, aby postawała jednolita masa.



Krok 2

Gotową masę przekładamy do foremek i posypujemy z wierzchu posiekanymi orzechami. Odstawiamy do zamrażalnika na ok. 1-2 godziny, aż całkowicie się zamrożą.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.