Muffinki z jabłkami i cynamonem

Autor:

Ania321

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • mąka pszenna 250 gram ,
  • cukier 1/2 szklanki ,
  • mleko 1 szklanka ,
  • jajko 1 szt ,
  • olej rzepakowy 1/2 szklanki ,
  • cukier waniliowy 2 łyżeczki ,
  • proszek do pieczenia 2 płaskie łyżeczki ,
  • soda oczyszczona 1/2 łyżeczki,
  • jabłka 2 szt,
  • cytryna 1/2 szt ,
  • cynamon 1-2 łyżki

Przygotowanie

Krok 1

Jabłka pokroić w drobną kostkę i wrzucić do miski. Skropić sokiem z cytryny, dodać cynamon i dokładnie wymieszać. Wymieszać mąkę z cukrem, proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną. Wymieszać trzepaczką mleko z jajkiem i olejem. Wlać składniki mokre do suchych i mieszać do momentu połączenia się składników. Dodać cynamon i znów wymieszać. Wyłożyć formę do muffinek papilotkami. Nałożyć ciasto łyżką. Piec muffinki przez 20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni (z termoobiegiem).



Wyślij przepis

Zobacz także

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.