Jeśli szukasz pomysłu na drugie śniadanie, wypróbuj ten przepis na muffiny. Idealne dla miłośników boczku.
Danie: Kolacja
Osób: 15
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Nastawiamy piekarnik na 210°C.
Na patelni rozgrzewamy oliwę, szklimy na niej poszatkowaną cebulę, dodajemy pokrojony w paseczki boczek. Zestawić patelnię z ognia i ostudzić. Dodać rozpuszczone masło i mleko. Ser ścieramy na tarce na grubych oczkach i dodajemy do reszty składników. Przyprawiamy solą, pieprzem i ostrą papryką.
Sypkie składniki wymieszać ze sobą w miseczce i stopniowo dodawać do farszu.
Przygotowane ciasto przełożyć do formy na muffinki wyłożonej papilotkami.
Pieczemy 25 minut.
Dodaj komentarz