Mus czekoladowy z tofu

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

składniki

  • 1 opakowanie (340 g) jedwabistego tofu
  • 200 g gorzkiej czekolady
  • 1/2 szklanki wody
  • 1/2 szklanki cukru
  • dodatki:
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
  • 1 łyżka likieru pomarańczowego
  • 1/3 łyżeczki cynamonu
  • szczypta ostrej papryki

Przygotowanie

Krok 1

Wodę wlać do rondelka, dodać cukier. Mieszamy aż cukier się rozpuści. Gdy powstały syrop zacznie się gotować, zestaw go z ognia.



Krok 2

Roztapiamy czekoladę połamaną na kostki. Dodajemy dodatki smakowe, Wlewamy goracy syrop i dodajemy tofu. Wszystko blendujemy na gładki mus.



Krok 3

Przelać do kieliszków lub szklanek i schłodzić przez ok. pół godziny. Udekorować wiórkami czekolady lub owocami np. maliną.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.