Mus śmietankowy z brzoskwiniami

Śmietankowy mus wykończony galaretką z kawałkami brzoskwini to idealny deser na przyjęcie.

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką

Danie:

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 500 ml szklanki śmietanki Łaciata 30% (schłodzonej)
  • 15 g żelatyny
  • 75 g cukru pudru
  • 4 duże brzoskwinie z puszki lub świeże
  • opakowanie galaretki brzoskwiniowej

Przygotowanie

Krok 1

Schłodzoną śmietankę Łaciatą ubijamy z cukrem pudrem. Rozrabiamy galaretkę zgodnie z instrukcją na opakowaniu.




Krok 2

Żelatynę namoczyć w 4 łyżkach wody, podgrzać do rozpuszczenia, ostudzić i dolać do ubitej śmietanki. Przelać do kieliszków od szampana do ½ wysokości.



Krok 3

Brzoskwinie umyć, pokroić na małe kawałki. Do wypełnionych musem kieliszków wkładamy po kilka sztuk i zalewamy lekko schłodzoną galaretką.



Krok 4

Gotowe desery wkładamy do lodówki na 2-3 godziny.



Wskazówki

Deser możemy udekorować listkami ziół.

Dodaj komentarz

1 opublikowane komentarze

KUCHARECZKA

Opublikowany: 2018-03-18 22:14:00

Rozkosz dla podniebienia.

Załącznik 0

Odpowiedz

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.