Śmietankowy mus wykończony galaretką z kawałkami brzoskwini to idealny deser na przyjęcie.
Osób: 4
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego
Ze śmietanką
Schłodzoną śmietankę Łaciatą ubijamy z cukrem pudrem. Rozrabiamy galaretkę zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Żelatynę namoczyć w 4 łyżkach wody, podgrzać do rozpuszczenia, ostudzić i dolać do ubitej śmietanki. Przelać do kieliszków od szampana do ½ wysokości.
Brzoskwinie umyć, pokroić na małe kawałki. Do wypełnionych musem kieliszków wkładamy po kilka sztuk i zalewamy lekko schłodzoną galaretką.
Gotowe desery wkładamy do lodówki na 2-3 godziny.
Deser możemy udekorować listkami ziół.
Dodaj komentarz
1 opublikowane komentarze
KUCHARECZKA
Opublikowany: 2018-03-18 22:14:00
Rozkosz dla podniebienia.