Letnia klasyka, która sprawdzi się o każdej porze roku. Przepis jest bardzo prosty w wykonaniu i smaczny.
Danie: Deser
Osób: 4
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego
Ze śmietanką
Schłodzoną śmietankę Łaciatą ubijamy z cukrem pudrem.
Żelatynę namoczyć w 4 łyżkach wody i podgrzać do rozpuszczenia. Następnie ostudzić i dolać do ubitej śmietanki Łaciatej.
Truskawki i maliny obieramy, myjemy i miksujemy. Zmiksowane dodajemy delikatnie łyżką do ubitej śmietanki Łaciatej z żelatyną. Przekładamy do miseczek.
Krok 4
Gotowe desery wkładamy do lodówki na 2-3 godziny.
Gotowy deser możemy ozdobić owocami i listkami mięty.
Dodaj komentarz