Naleśniki ryżowe z owocami, np. z malinami

Danie: Śniadanie

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Ze śmietanką

Przepis konkursowy - Powrót do szkoły

Danie: Śniadanie

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Ze śmietanką

Przepis konkursowy - Powrót do szkoły


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • SKŁADNIKI NA NALEŚNIKI RYŻOWE Z MALINAMI,
  • ,
  • 8 naleśników z ryżu ,
  • 200 - 250 g malin,
  • 200 g jogurtu greckiego,
  • 2 łyżki śmietanki łaciata,
  • 70 g migdałów w płatkach,
  • skórka z cytryny,
  • 3 łyżki miodu wielokwiatowego,
  • 1 łyżka soku z cytryny

Przygotowanie

Krok 1

Najpierw przygotuj naleśniki z ryżu (identycznie jak tradycyjne naleśniki) Kiedy naleśniki będą gotowe, w miseczce wymieszaj jogurt naturalny, śmietankę łaciata, miód, skórkę z cytryny oraz sok z cytryny. Na suchej patelni upraż migdały oczywiście ich nie przypalając. Na każdym naleśniku rozsmaruj porcję jogurtu z miodem. Dodaj maliny, posyp płatkami migdałowymi oraz listkami mięty. Całość możesz dodatkowo skropić miodem by nadać słodkiego posmaku.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.