Danie: Śniadanie
Osób: 4
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
W wysokim naczyniu rozdrabniam szpinak wraz z odrobiną wody. Jajka wbijam do miski, dodaję mąkę, mleko, wodę, cukier i olej. Ciasto dzielę na dwie części. Do jednej dodaję szpinak i miksuję. Na niewielkiej ilości oleju smażę naleśniki.
Jabłka obieram, usuwam gniazda nasienne i kroję w kostkę. Jabłka przekładam do garnka, podlewam niewielką ilością wody i duszę do momentu aż zmiękną. Na koniec dodaję cukier i cynamon, mieszam.
Za pomocą kieliszka wycinam kółka na naleśnikach. Układam najpierw naleśnika z wyciętymi kółkami, następnie cały naleśnik i nadzienie z jabłek. Naleśniki składam na pół.
Dodaj komentarz