Napoleonki

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Średnie

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Średnie


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Ciasto

  • 30 dag masła Łaciate,
  • 10 dag mąki,
  • Krem:
  • 1/2 litra mleka Łaciate
  • 4 żółtka jajko,
  • 10 dag cukru pudru
  • 3 dag mąki ziemniaczanej
  • Śmietanka Łaciata 36 %

Przygotowanie

Przyrządzić ciasto maślane mąkę przesiać włożyć masło posiekać na jednolitą masę. Zrobić ciasto podstawowe z mąki wody octu 1/2 jaja zagnieść ciasto.wyrobic nadając kształt koła środek ciasta ma być nieco grubszy na nim ma być ułożone ciasto maślane w prostokąt złożyć to w kopertę i delikatnie wałkować a prostokąt złożyć na 3 części schlodzic wakowac na grubosc 1 cm.poec około 15 minut w 250stopniach.

Krem do Napoleonek Przyrządzić budyń wymieszać z żółtkami ubitych z cukrem pudrem i śmietanka Laciate 36 %. Przełożyć ciasto .



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.