Niemiecki naleśnik jabłkowy

Danie: Śniadanie, Kolacja

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Śniadanie, Kolacja

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 duże jabłko
  • 4 duże jajka
  • 1/2 szklanki mąki
  • 1 łyżka cukru
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 szczypta soli
  • 1 szklanka mleka UHT Łaciate 2%
  • 1 łyżeczka wanilii
  • 2 łyżki masła Łaciate
  • 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej

Przygotowanie

Krok 1

Jabłka umyj, obierz i pokrój na mniejsze kawałki.



Krok 2

W misce wymieszaj jajka, mąkę, cukier, wanilię, proszek do pieczenia, mleko, sól i gałkę muszkatołową.



Krok 3

Na patelni odpowiedniej do piekarnika roztop masło. Usmaż jabłka z cukrem.



Krok 4

Na patelnię z jabłkami wylej ciasto.



Krok 5

Piecz w piekarniku nagrzanym do 180°C przez ok. 20-30 min. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.