Pikle w curry

Autor:

mileneczka5

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie

Danie:

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • 1,5 kg ogórków
  • 2 białe średnie cebule
  • 4 łyżeczki nasion gorczycy białej
  • 1 łyżeczka ziaren czarnego pieprzu
  • kilka ziaren ziela angielskiego
  • kilka liści laurowych
  • 1 litr wody
  • 1 szklanka cukru
  • 1 szklanka octu 10 %
  • 1,5 łyżki soli do przetworów
  • 2 łyżki curry w proszku

Przygotowanie

Krok 1

. 1. Zalewę zagotować , dodac pokrojoną w plastry i cebulę, całość odstawic do wystudzenia. Ogórki umyć, wysuszyć i pokroić wzdłuż na ćwiartki. 2. Do słoików najpierw włożyć po 1 łyżeczce nasion gorczycy białej, kilka ziarenek pieprzu , ziarenku ziela angielskiego oraz pokrojone ogórki.Dodac tez po 1 lisciu laurowym. Nastepnie do słoika z ogórkami wlać wystudzona zalewę z cebulką . 3. Pasteryzować od zagotowania wody przez ok. 3-4 minuty. Wyjąć gorące słoiki, dokręcić pokrywki i odstawic do przestudzenia zakretkami ku dołowi. Po całkowitym ostudzeniu odwrócić i przechowywac w chłodnym miejscu. Smacznego:)



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.