Składniki:

  • Ogórki
  • Liść laurowy
  • Ziele angielskie
  • Czosnek
  • Chrzan
  • Gorczyca
  • Koper
  • Marchewka

Zalewa

  • 4 szklanki wody,
  • 1 szklanka octu ,,
  • czubata łyżka soli,
  • 3 łyżki cukru

Przygotowanie

Krok 1

Do wyparzonego słoika utykamy ogórki, kładziemy koper, chrzan, gorczyce, liście laurowe, ziele angielskie, plasterki marchewki, czosnek.



Krok 2

Rozpuszczamy sól i cukier w wodzie, następnie wlewamy ocet i jeszcze raz dobrze mieszamy. Zalewamy ogórki i gotujemy 15 minut od zagotowania.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.