Omlet bananowy to słodkie śniadanie nie tylko dla dzieci. Zasmakuje także dorosłym. Z bitą śmietaną smakuje wyśmienicie.
Danie: Śniadanie
Osób: 3
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Jajko kurze
Ze śmietanką
Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy w misce na sztywno.
Banana obieramy, kroimy i dodajemy do białek. Następnie dodajemy żółtka. Składniki miksujemy.
Śmietankę Łaciatą ubijamy na sztywno. Patelnię rozgrzewamy z łyżką oliwy. Na patelnię wlewamy 1 z trzech porcji masy jajecznej. Przykrywamy pokrywką i smażymy kilka minut, następnie przewracamy na drugą stronę i smażymy też chwilę. Tak samo robimy z pozostałymi częściami ciasta. Wychodzą 3 omlety.
Każdego omlet ostrożnie układamy na talerzu i dodajemy ubitą śmietankę Łaciatą na połówkę. Następnie przykrywamy drugą częścią. Omlet jest dosyć ciężki przez banana, więc trzeba to robić ostrożnie.
Dodaj komentarz
2 opublikowane komentarze
Ciasteczkowa Pani :)
Opublikowany: 2018-02-21 18:10:00
Przepyszne!
dariab
Opublikowany: 2018-02-22 14:05:00
Moje dzieci je uwielbiają!
Odpowiedz