Omlet cesarski

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

składniki

  • jaja – 4 szt.
  • mąka kokosowa – 1 łyżka
  • syrop z agawy – 3 łyżki
  • granat – 0,5 szt.
  • czekolada z orzechami – 2 szt.
  • olej kokosowy
  • sól – 1 szczypta
  • świeża mięta

Przygotowanie

Krok 1

Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Wydrążamy pestki z granata. Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli. Żółtka miksujemy z syropem z agawy, pod koniec dodając mąkę kokosową. Do masy dodajemy ubite białka i dokładnie mieszamy.



Krok 2

Omlet smażymy na rozgrzanym oleju kokosowym. Za pomocą drugiej patelni obracamy omlet i smażymy dalej, aż jajka się zetną. Gotowy polewamy rozpuszczoną czekoladą i posypujemy granatem. Dekorujemy listkami świeżej mięty.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.