Składniki

  • - ok 6 różyczek brokułu
  • - 2 jajka
  • - 2 łyżki pokruszonego sera feta
  • - 1 łyżka masła
  • - ulubione pieczywo
  • - ¼ łyżeczki pieprzu ziołowego

Przygotowanie

Krok 1

Brokuł dzielimy na małe kawałki, myjemy i suszymy. W garnku zagotowujemy wodę i wrzucamy kawałki brokułu do wrzątku. Gotujemy przez około 3 minuty, aby były al dente.



Krok 2

Jajka wbijamy do miski i roztrzepujemy. Dodajemy pieprz i mieszamy. Następnie dorzucamy pokruszoną fetę i znów mieszamy.



Krok 3

Na patelni rozgrzewamy masło. Wlewamy jajka z serem feta i smażymy około 3 minuty. Następnie przekładamy omlet na drugą stronę i smażymy jeszcze przez 2 minuty. Pod koniec dodajemy brokuły i składamy omlet. Podajemy.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.