Omlet z jarmużem, gorgonzolą i kiełkami brokułu

Autor:

Ania321

Danie: Śniadanie

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze

Danie: Śniadanie

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze


Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka masła Łaciate
  • ½ cebuli
  • 1 garść jarmużu
  • 50 g sera gorgonzola
  • 2 łyżki kiełków brokułu
  • Sól
  • Pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Na patelni rozpuszczamy masło, wrzucamy cebulę pokrojoną w kostkę i smażymy, aż się zeszkli.



Krok 2

Jarmuż myjemy, osuszamy, usuwamy twarde łodygi. Dodajemy jarmuż do cebuli i podsmażamy, dopóki liście nie zmiękną.



Krok 3

Wbijamy jajka do miseczki i roztrzepujemy je widelcem. Dodajemy sól oraz świeżo zmielony pieprz.



Krok 4

Wlewamy masę jajeczną na patelnię. Na wierzchu układamy ser gorgonzola pokrojony w plasterki.



Krok 5

Dusimy omlet pod przykryciem przez około 5 minut. Podajemy z kiełkami brokuła.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.