Omlet z kalmarami jest idealnym daniem na każdą porę roku. Potrawa smaczna, zdrowa i pachnąca. Danie idealne dla fanów owoców morza.
Danie: Śniadanie
Osób: 2
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze
Ze śmietanką
Kalmary rozmrażamy.
Jajka roztrzepujemy ze śmietanką Łaciatą oraz dodatkiem soli i pieprzu. Piekarnik ustawiamy na temperaturę 100 °C. Połowę masła rozgrzewamy na patelni, wlewamy do niego połowę masy jajecznej. Smażymy omlet.
Każdy usmażony omlet wstawiamy do ciepłego piekarnika. W tym czasie pozostałe masło rozgrzewamy i podsmażamy na nim kalmary.
Do ciepłych omletów dodajemy podsmażone kalmary i je składamy na pół. Przyozdabiamy posiekanym szczypiorkiem. Podajemy z plasterkami pomidorów.
Dodaj komentarz