Omlet z krewetkami

Idealny pomysł na pyszne rozpoczęcie dnia! Pożywny, smaczny, ciekawie prezentujący się omlet z krewetkami, podany ukochanej osobie – lepiej być nie może.

Danie: Śniadanie

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze, Skorupiaki

Ze śmietanką

Danie: Śniadanie

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze, Skorupiaki

Ze śmietanką


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 jajka
  • 1 łyżka Śmietanki Łaciatej 18%
  • 6 krewetek tygrysich
  • 1 łyżka mąki
  • 1 łyżka masła
  • 1 pęczek szczypiorku
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu

Przygotowanie

Krok 1

Jajka roztrzepujemy ze śmietanką Łaciatą i mąką. Przyprawiamy solą i pieprzem.



Krok 2

Jeśli mamy mrożone krewetki, to rozmrażamy je w zimnej wodzie przez 15 minut. Możemy je następnie obrać z pancerzyków. Krewetki podsmażamy lekko na maśle, aż się zarumienią. Szczypiorek drobno kroimy.



Krok 3

Masę jajeczną wylewamy na patelnię i podmażamy z obu stron. Zdejmujemy delikatnie na talerz, do środka dodajemy usmażone krewetki. Posypujemy całość posiekanym szczypiorkiem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.