Danie jest lekkie, a zarazem sycące. Sałatka ożywi nie tylko nas, ale również wygląd naszego stołu, ze względu na piękne kolory. Przygotujesz ją w kilka chwil.
Danie: Kolacja, Sałatki
Osób: 4
Czas: Do 15 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Gluten
Wegetariańskie
Fit
Przyrządzenie sałatki rozpoczynamy od zagotowania wody w czajniku. Porcję kaszy kuskus wsypujemy do naczynia i po zagotowaniu wody, zalewamy do wysokości ok. 1 cm ponad poziom kaszy. Następnie przykrywamy naczynie talerzem lub pokrywką, aby kasza wchłonęła wodę i pozostawiamy na ok. 5-7 minut.
Kolejnym krokiem jest dokładne umycie pomidorów oraz ogórka i pokrojenie warzyw w drobną kostkę. Natkę pietruszki należy drobno posiekać, tak samo należy postąpić z cebulą.
Kiedy kasza kuskus jest już gotowa, przesypujemy ją do naczynia w którym będzie znajdować się nasza sałatka i mieszamy widelcem, aby uzyskać sypką konsystencję ziaren.
Do kaszy dodajemy warzywa oraz natkę pietruszki, następnie wszystko dokładnie mieszamy.
Ostatnim etapem jest dodanie do sałatki oliwy z oliwek oraz doprawienie solą i pieprzem. Dekorujemy listkami mięty.
Dodaj komentarz