Prosty i syty deser ze świeżymi owocami. Możesz także przygotować ten przepis na śniadanie, doda Tobie energii na cały dzień.
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze, Truskawki
Bez laktozy
W garnku zagotować wodę, wrzucić ryż i gotować około 20 minut.
W drugim garnku mieszamy ugotowany wcześniej ryż z 1 ½ szklanki mleka, cukrem i solą. Gotujemy na małym ogniu około 15-20 minut, aż otrzymamy kremową masę.
Do gotowej masy dodajemy pozostałe mleko oraz ubite jajko. Całość podgrzewamy jeszcze przez około 2 minuty.
Zdejmujemy garnek z palnika, dodajemy masło oraz wanilię. Przekładamy do miseczek i dokładamy umyte świeże owoce.
Pudding najlepiej smakuje na ciepło.
Dodaj komentarz