Panierowana mozzarella

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 100 g mąki
  • 100 g grysiku kukurydzianego
  • 6 łyżek oleju słonecznikowego
  • 80 g suszonych pomidorów
  • 2 jajka
  • 300 ml wody
  • 500 g mozzarelli Mlekpol w kostce
  • 70 g bułki tartej
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • świeżo mielony czarny pieprz
  • sól

Przygotowanie

Krok 1

Na tacy rozkładamy ręczniki papierowe. W wysokim pojemniku do blendowania umieszczamy rozbite jajka, doprawiamy solą i pieprzem. Całość miksujemy.



Krok 2

Mieszamy obie mąki, po środku robimy dołek, dodajemy tam jajka i wodę. Całość mieszamy.



Krok 3

Do pojemnika od blendera wrzucamy suszone pomidory, dodajemy 3 łyżki oliwy z oliwek. Całość blendujemy na jednolitą masę.



Krok 4

Mozzarelle kroimy na cienkie paski. Kawałki sera obtaczamy w cieście, a następnie w bułce tartej.



Krok 5

Na patelni rozgrzewamy olej, smażymy kawałki sera na złoty kolor. Podajemy z sosem z suszonych pomidorów.



Dodaj komentarz

1 opublikowane komentarze

KuchniaMniam

Opublikowany: 2018-11-30 07:21:00

To musi być smaczne!

Odpowiedz

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.