Do wysokiego naczynia wrzucamy pistacje bez łupin i mielone migdały. Miąższ chleba kroimy na kawałki i wrzucamy do pojemnika. Dodajemy pokruszone ciastka. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Blendujemy tak dlugo, aż uzyskamy panierkę o sypkiej konsystencji. Przesypujemy ją na talerz.
Do osobnej miski wbiijamy jajka. Rozbijamy je na jednolitą masę. Doprawiamy solą i pieprzem.
Mąkę przesypujemy do miseczki. oba sery kroimy na 8 kawałków, w sumie 16. Każdy kawałek obtaczamy dokładnie w mące, a nasępne w jajku. Na koniec w przygotowanej wcześniej papierce.
Przygotowujemy naczynie żaroodporne wyłożone ręcznikami papierowymi. W garnku rozgrzewamy do 180 stopni litr oleju. Wrzucamy kawałki sera w panierce. Smażymy do uzyskania jednolitego, złotego koloru. Usmażone kawałki układamy w naczyniu żaroodpornym i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 80 stopni.
Dodaj komentarz