Panierowany camembert

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

składniki

  • 2 sery camembert
  • 160 g miąższu chleba
  • 100 g herbatników korzennych
  • 20 g pistacji bez łupin
  • 20 g zmielonych migdałów
  • 2 jajka
  • 20 g mąki pszennej
  • sól
  • pieprz czarny
  • olej roślinny

Przygotowanie

Krok 1

Do wysokiego naczynia wrzucamy pistacje bez łupin i mielone migdały. Miąższ chleba kroimy na kawałki i wrzucamy do pojemnika. Dodajemy pokruszone ciastka. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Blendujemy tak dlugo, aż uzyskamy panierkę o sypkiej konsystencji. Przesypujemy ją na talerz.



Krok 2

Do osobnej miski wbiijamy jajka. Rozbijamy je na jednolitą masę. Doprawiamy solą i pieprzem.



Krok 3

Mąkę przesypujemy do miseczki. oba sery kroimy na 8 kawałków, w sumie 16. Każdy kawałek obtaczamy dokładnie w mące, a nasępne w jajku. Na koniec w przygotowanej wcześniej papierce.



Krok 4

Przygotowujemy naczynie żaroodporne wyłożone ręcznikami papierowymi. W garnku rozgrzewamy do 180 stopni litr oleju. Wrzucamy kawałki sera w panierce. Smażymy do uzyskania jednolitego, złotego koloru. Usmażone kawałki układamy w naczyniu żaroodpornym i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 80 stopni.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.