Paprykarz z tuńczyka

Autor:

Aneta P

Danie: Kolacja

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Kolacja

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • tuńczyk w sosie własnym 260 g (waga po odsączeniu), ,
  • ryż 50 g, ,
  • marchewka 1 szt, ,
  • cebula 1 szt, ,
  • czosnek 2 ząbki, ,
  • koncentrat pomidorowy 200 g, ,
  • papryka słodka 1 łyżeczka, ,
  • papryka ostra 1/2 łyżeczki, ,
  • woda ok. 1/2 szk, ,
  • sól, ,
  • pieprz, ,
  • olej do smażenia,

Przygotowanie

Krok 1

Ryż ugotować do miękkości w osolonej wodzie, odcedzić. Cebulę obrać i posiekać, czosnek obrać i drobno posiekać, marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o małych oczkach. Na patelni, na oleju zeszklić najpierw cebulę, następnie dodać czosnek i marchewkę. Chwilkę razem smażyć. Dodać tuńczyka, koncentrat pomidorowy i wodę. Smażyć razem około 5 minut. Na koniec dodać ryż oraz doprawić do smaku papryką ostrą i słodką, solą i pieprzem. Całość dokładnie wymieszać i ostudzić.



Wyślij przepis

Zobacz także

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.