Parówki w cieście francuskim

Autor:

Anna Mochocka

Danie: Śniadanie

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Śniadanie

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • 6 parówek,,
  • 1 ciasto francuskie,,
  • 6 jajek

Przygotowanie

Krok 1

Parówki obrać z osłonek i przebić wzdłuż przez środek patyczkiem do szaszłyków. Ponacinać w równych odstępach tak aby nie przeciąć parówki do samego końca. Z każdej ponacinanej parówki wyjąć ostrożnie patyczek. Z ciasta francuskiego wyciąć kółka o średnicy większej niż złożona parówka w okrąg. Następnie na cieście ułożyć uformowane koło z parówki i między cięcia włożyć przy pomocy kijka od szaszłyków ciasto, tworząc w ten sposób kwiat. Ułożyć na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia i wstawić na 10 minut do piekarnika nagrzanego do 180 C. Po tym czasie wyjąć, do każdego środka wbić żółtko i zapiec jeszcze około 10 minut aż żółtko się zetnie. .



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.