Pasta słonecznikowa

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

składniki

  • pół szklanki ( ok.50-60g) pestek słonecznka
  • 4 łyżki wody
  • 6-7 suszonych pomidorów + olej z pomidorów ok 100ml
  • garść suszonej żurawiny
  • 1 średnie jabłko.

Przygotowanie

Krok 1 - dzień wcześniej

Wieczorem wsypujemy pestki do szklanki, mniej więcej do połowy i zalewamy wodą. Zostawiamy do rana.



Krok 2

Rano odsączamy słonecznik i wrzucamy do wysokiego pojemnika. Dolewamy wodę, olej z pomidorów oraz same pomidory. Jabłko obieramy i kroimy. Wszystko razem miksuemyę na gładką, jednolitą pastę.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.