Pasta twarogowo-jajeczna z wiosennymi warzywami

Danie: Śniadanie

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Danie: Śniadanie

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 125 g twarogu Mazurski Smak półtłusty
  • 2 jajka
  • 1 ogórek gruntowy
  • 5 rzodkiewek
  • 2 łyżki posiekanego szczypioru
  • 1 łyżka jogurtu Augustowskiego naturalnego
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Jajka ugotowane na twardo obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Ogórka obierz i pokrój w bardzo drobną kostkę. Pokrój rzodkiewkę, także na drobno.



Krok 2

Twaróg rozgnieć widelcem w większej misce. Dodaj jajko, ogórka, rzodkiewkę, jogurt naturalny i posiekany szczypiorek. Dokładnie wymieszaj. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.