Pasztet z drobiu z tego przepisu smakuje wyśmienicie i jest pysznym dodatkiem do kanapek i warzyw. Jest prościutki w wykonaniu, a bije na głowę te sklepowe.
Danie: Kolacja
Osób: 1
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Nastawiamy piekarnik na 180 stopni. Filet kroimy na kawałki, posypujemy przyprawą i smażymy na oleju z posiekaną cebulą, czosnkiem i majerankiem. Dodajemy wątróbkę, podsmażamy przez 5 minut i studzimy.
Dodajemy żółtka i namoczoną w mleku i odciśniętą bułkę. Wszystko mielimy w maszynce i mieszamy z pianą z białek.
Masę doprawiamy i umieszczamy w formie keksowej. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 40 minut.
Dodaj komentarz