Pesto z jarmużu

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 szklanki jarmużu
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki orzeszków pinii
  • 10 g parmezanu
  • Sól i pieprz
  • Oliwa z oliwek

Przygotowanie

Krok 1

Jarmuż umyć i pozbyć się twardych łodyg. Włożyć do pojemnika blendera. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, podprażone na suchej patelni orzeszki pinii, parmezan, oliwę oraz sól i pieprz.



Krok 2

Wszystko dokładnie zmiksować. Przełożyć do słoiczka i przechowywać w lodówce do 3 dni.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.