Pieczarki w serowym cieście

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Skladniki:

  • 400 g pieczarek
  • 3 jajka
  • 50 g startego żółtego sera Ostdamer Mlekpol
  • 1/2 łyżeczki oregano
  • 3 płaskie łyżki mąki
  • szczypta soli
  • pieprzu
  • 5 łyżek bułki tartej

Przygotowanie

Przygotowanie:

Do miseczki wbić jajka, wsypać mąkę, starty ser i przyprawy. Mieszać aż uzyskania gęstej konsystencji. Obrać pieczarki, odciąć ogonki i namoczyć w uzyskanym cieście i obtoczyć w bułce tartej. Pieczarki smażyć na dość dużej ilości rozgrzanego oleju, tak aby lekko w nim pływały, a następnie przełożyć na ręcznik papierowy.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.