Pieczarki zapiekane to pomysłowe danie, które możemy przygotować według własnych upodobań smakowych. Farsz z sera i boczku to oryginalny pomysł, który nadaje się na każde przyjęcie.
Danie: Kolacja
Osób: 7
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Piekarnik nagrzewamy do 220 stopni C. Pieczarki czyścimy i usuwamy nóżki. Każdą pieczarkę solimy i przyprawiamy pieprzem.
Plasterki boczku kroimy na mniejsze kawałki. Do środka każdej pieczarki wkładamy pokrojony plaster boczku, na to tartą mozzarellę.
Pieczarki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika i pieczemy przez około 15 minut. Po wyjęciu od razu podajemy.
Pieczarki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika i pieczemy przez około 15 minut. Po wyjęciu od razu podajemy.
Dodaj komentarz