Pieczarki zapiekane z boczkiem i serem

Pieczarki zapiekane to pomysłowe danie, które możemy przygotować według własnych upodobań smakowych. Farsz z sera i boczku to oryginalny pomysł, który nadaje się na każde przyjęcie.

Danie: Kolacja

Osób: 7

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Kolacja

Osób: 7

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • - 14 pieczarek większych
  • - ok 150-200 g tartej mozzarelli
  • - 14 plasterków boczku wędzonego (cienkich)
  • - 1/3 łyżeczki soli lub do smaku
  • - 1/3 łyżeczki pieprzu lub do smaku

Przygotowanie

Krok 1

Piekarnik nagrzewamy do 220 stopni C. Pieczarki czyścimy i usuwamy nóżki. Każdą pieczarkę solimy i przyprawiamy pieprzem.



Krok 2

Plasterki boczku kroimy na mniejsze kawałki. Do środka każdej pieczarki wkładamy pokrojony plaster boczku, na to tartą mozzarellę.



Krok 3

Pieczarki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika i pieczemy przez około 15 minut. Po wyjęciu od razu podajemy.



Krok 3

Pieczarki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika i pieczemy przez około 15 minut. Po wyjęciu od razu podajemy.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.